نگهداری گل حنا

هر آنچه که در مورد نگهداری گل حنا و پرورش آن باید بدانید

گل حنا یا Impatient دارای جورها و رنگ های گوناگونی است. در جای روشن و دور از آفتاب مستقیم به خوبی رشد می کند.

فهرست مطالب

این گیاه بذرهای بسیار ریزی دارد که می تواند کاشت آن را کمی مشکل کند. هر گرم بذر در حدود ۲۰۰۰ دانه بذر دارد. برای کاشت، کارهای زیر را انجام می دهیم.

کاشت گل حنا

۱) بستر کاشت را آماده کنید. سینی های نشا را با خاک ویژۀکاشت بذر پر کنید. ۱ سانتی متر سر آن را خالی بگذارید. از سینی با سلول های کوچک استفاده کنید.

۲) بذرها را در یک کاسه بریزید. یک چوب خلال دندان بردارید. نوک آن را با آب مرطوب کنید. آن را به یک بذر بچسبانید. بذر به آن می چسبد. بذر را در روی یک سلول سینی قرار دهید. اندکی آن را فشار دهید تا به خاک بچسبد.

۳) روی بذرها یک لایه نازک ورمیکولیت دانه ریز یا خاک پوش مناسب دیگر بپاشید.

۴) سینی ها را در آب قرار دهید به طوری که آب روی آنها را نگیرد. آب از زیر وارد شده خاک بستر را مرطوب می کند. می توانید به کمک مه افشان نیز بستر را مرطوب کنید. آبیاری با سرآبپاش بذرها را شناور کرده و بیرون می آورد.

 

کاشت و نگهداری گل حنا

 

۵) سینی ها را در جایی با دمای ۲۲ درجه سانتی گراد و روشن دور از آفتاب مستقیم قرار دهید. روی بذرها را با پلاستیک بپوشانید. ۲۰ روز بعد بذرها جوانه می زنند.

۶) وقتی ریشه پر شد، نشاها را در گلدان سطل ۴ بکارید.

۷) گلدان ها را در جای پر نور دور از آفتاب بگذارید. در تولید خارج از فصل به کمک لامپ های کم مصرف ۱۴ ساعت روشنایی برای آنها فراهم می کنیم. شدت روشنایی باید دست کم ۴۰۰۰ لوکس باشد.

۸) گیاهان را هر هفته با کود های NPK و عناصر ریز مغذی محلول تغذیه می کنیم.

۹) پس از رشد کافی، گلدان هارا ۳ ساعت در روز هوا دهی می کنیم تا به شرایط محیط بیرون عادت کنند. پس از ۳ روز در صورتی که هوای بیرون سرد نباشد گلدان ها قابل انتقال می شوند.

 

منبع: کتاب “تولید و پرورش گیاهان زینتی، سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی”